Etiketter

onsdag 26 mars 2014

Kycklingarna 5 veckor, tuppslakt och burflytt


 
Ja nu ser det ut så här i källaren. I den stora buren gick de 3 vuxna hönorna, men eftersom vi sparat 4 kycklinghönor (tror jag) så blev det alldeles för trångt i lilla buren. Två av kycklingarna fick därmed flytta till till de vuxna hönorna. Jag ville inte flytta de vuxna till den lilla buren. Två av kycklingarna avlivade vi idag, den honungsfärgade var en tupp och en av de gråa hade skador i nacken och växte inte så bra. Så summa summarum av kläcket på 12 ägg, 10 födda, så är endast 4 kvar! Men förhoppningsvis fina friska höns som ska ge mig många ägg framöver!
 

 
De första två dagarna var lite kaotiska i den stora buren och den nya hierarkin. De tre vuxna hönorna sprang omkring helt fnattiga i ena hörnan och de två kycklingarna höll sig undan. Jag hade förberett med gömställe så de hade möjlighet att skydda sig ifall de skulle bli jagade. Första dagen var inget problem, andra dagen så var de grå hönorna lite på kycklingarna och jagade dem, men ingen skadades. Den mörka hönan (dark british range) som jag kallar Svarta Sara var så snäll och gjorde ingenting. Har alltid gillat henne!
 

De två Dark British Range Tuxedo som är kvar i kycklingburen har det lugnt och mysigt. Jag är väldigt förtjust i denna färg/teckning och den största kycklingen till höger är väldigt vacker med markerad fjäderdräkt. Hoppas de är hönor nu, jag tror inte man kan se kön färgmässigt på dessa som man lätt kan göra med honung och vilt. Jag har provat att göra klämtestet men inte fått ut något skum, men de är ännu så unga så jag ska prova igen för säkerhets skull. Men ingen har i alla fall galit än.
 
 
Sallad är gott!

 
Fröken Ellen i badet
 
Jag måst döpa mina höns!
Till nästa inlägg ska jag ha döpt dem.
Men Sara och Ellen är väl redan bestämt då ja....
 
Ja just ja, eventuellt så får jag hem snövaktlar till sommaren.....